Dla kogo jest ten blog?


Zdrowe nawyki żywieniowe

Ukończyłam technikum gastronomiczne (przy ul. Poznańskiej w Warszawie) i "podyplomówkę" na SGH z marketingu internetowego - moje wielkie pasje. 

Spędzam dużo czasu w necie, ale nie dla zabawy. W 2019 roku, łącząc zamiłowanie do "szperania" w sieci z miłością do zdrowego odżywiania, wykorzystując bagaż doświadczeń życiowych, założyłam tego bloga.

Alternatywy Kulinarne Justi to miejsce spotkań dla tych, których interesuje zdrowy styl życia, bez drastycznych ograniczeń, a jedynie ze świadomymi wyborami.


Staram się dokonywać świadomych wyborów odpowiednich dla mnie i mojej rodziny i cieszyć się jedzeniem. Ciągle poszerzam swoją wiedzę i dzielę się nią na tym blogu.

Jeśli mam być szczera, nie lubię używać słowa "DIETA", ponieważ mocno wierzę, że diety nie działają. DIETA to często „dwa kroki do przodu, dwa kroki do tyłu”.

Lepszym określeniem tego, o czym myślę jest "ZWIĄZEK Z JEDZENIEM".



Pokochaj jedzenie, wsłuchaj się w mądrości swojego ciała na temat głodu, sytości, ruchu i odpoczynku i stwórz doskonały związek.

Jeśli nie nauczysz się prowadzić zdrowego stylu życia, nie będziesz pracował nad swoimi nawykami żywieniowymi, żadna dieta nie pomoże Ci odżywiać się zdrowo przez dłuższy czas. 


Moim celem jest przedstawienie faktów na temat jedzenia oraz nawyków żywieniowych. Nie współpracuję z żadną firmą, marką ... Nie mam żadnego ukrytego interesu, aby promować, którykolwiek produkt. Nie zalecam też żadnych diet. Uważam, że zdrowy rozsądek jest najlepszym rozwiązaniem. 

Większość ludzi ma problemy z marnowaniem jedzenia. 


Jeśli masz problem z wyrzucaniem żywności, przeczytaj posty o tym:


Można spędzać dużo czasu na myśleniu i obsesji na punkcie jedzenia. Więc jeśli to możliwe, nabądź nawyku zdrowego odżywiania się! Bądź spontaniczny. Śmiało i od czasu do czasu zjedz pączka lub herbatnika. 

Umiar i równowaga są najlepsze.

Ciesz się jedzeniem.  

Justi - Miłośniczka Zdrowego Jedzenia

Blog dla wszystkich, którzy kochają ZDROWE JEDZENIE, poszukują ZDROWYCH ZAMIENNIKÓW różnych produktów, myślą EKOLOGICZNIE i EKONOMICZNIE.